CateringToplu Yemek

Catering Hizmeti ve Kalite

Az ya da çok fark etmez, çalışan bir insan için beslenme en az yapılan iş kadar önemlidir. Özellikle catering hizmeti alıyorsanız bu aynı zamanda işletmenin verimliliğini doğrudan etkiler. Hatta çoğu işveren catering (ya da tabldot yemek) firmasını bir çeşit prestij olarak görür. Özellikle çalışan, idari personel için kaliteli yemeğe çok önem verirler. Peki bunun gerçeklik payı nedir?

Catering Hizmetleri

Catering ve Kalite Standartları

Hemen her catering hizmeti için firmanın belirli başlı kalite standartları olur. Ancak bunlardan hangileri ya da kaç tanesi size hitap ediyor? İlk olarak aklınıza fiyatı gelebilir. Ancak uzun vadede ucuz diye tercih ettiğiniz yemekler daha da pahalıya gelebilir. Basit bir örnekle açıklamak gerekirse, kalitenin bir bedeli olur. Ya da klasik bir açıklama getirmek gerekirse, mutsuz personelin verimliliği düşer. Özellikle güzel bir öğle yemeği ile mutlu bireyler daha verimli çalışırlar.

Lezzetli ve Prestijli Catering Hizmeti

Catering hizmetinin bazen bir prestij olarak da görüleceğinden bahsetmiştik. Bunu daha da netleştirmek gerekirse… Basit bir örnekten yola çıkarak başlayalım. İlk olarak bazı tanınmış firmaların kalitesi ve lezzeti hakkında bir şeyler duymuşsunuzdur. Üstelik bu konu bir çeşit itibar meselesi de yapılabiliyor. Elbette ki itibar sağlıktan ya da kaliteden daha önemli değil. Bu yüzden de çalışacağınız firmayı seçmeden önce birkaç önemli konuya dikkat etmelisiniz. Bazı kurumsal firmalarda ise tabldot yemek firması kadar belgeleri ve izinleri de önemlidir. Ki bu sayede firmalar kendi kalite programlarını ve yönetimlerini daha rahat sürdürebilirler.

catering
Catering


Catering Firmalarında Neye Dikkat Etmelisiniz?

  • İlk olarak catering hizmeti alırken firmanın sağladığı hizmetlere bakabilirsiniz.
  • İkinci olarak yemeğin kalitesine bakabilirsiniz. Örneğin yemeği yediğinizde midenizde hafif de olsa bir yanma oluyor mu? Ya da özellikle sulu yemeklerde yemeğin yağı, salçası ya da meyanesi nasıl görünüyor?
  • Bir diğer önemli konu elbette ki yemeğin lezzeti olacaktır. Kaliteli bir yemek doğal olarak lezzetli olur.
  • Ancak lezzet tek başına yeterli değildir. Yemeklerin kalori hesabı iyi yapılmış olmalı. Lezzetli bir yemekten sonra hafif bir şekerleme kulağa iyi gelebilir. Ancak doğal olarak hiç bir iş veren bunu istemez.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir