CateringToplu Yemek

Catering Menüleri Neye Göre Belirlenir

Eğer yeni bir catering firması arıyorsanız ya da ilk defa catering hizmeti alacaksanız muhtemelen catering menüleri ve fiyat ağırlıklı bir araştırma yapıyorsunuzdur. Peki hiç merak ettiniz mi catering menüleri nasıl ve neye göre belirleniyor? Hatta firmalar menülerine hangi çeşitleri ve neden ve ne ile beraber koyuyor? İşte size kısa bir açıklama…

Catering Menüleri
Catering Fiyatları

Catering Menüleri Seçerken

Genel olarak catering menüleri neye göre belirlenir derseniz, ilk olarak firmanın kapasitesine göre belirlenir. Üretim kapasitesini dikkate almak, üretim sırasında bir aksaklık olmaması için önemlidir. Ayrıca üretim, hazırlık, dağıtım gibi iş bölümünde ise uzman ve kalifiye personel çalıştırılması gerekir. Aksi halde kapasite üstüne çıkarken kalitenin düşmesi de kaçınılmazdır. Basitçe anlatmak gerekirse, ciddi ve büyük catering firmaları uzman personel çalıştırır. Bu personellerin her birinin ayrı bir uzmanlığı olur. Mesela börek, kek gibi hamur işleri için çalışan aşçı diyelim ki salata için çalışmaz. Aynı şekilde kasap bölümünde çalışan personel de başka alanlarda çalışmaz. Bu yüzden eldeki personele göre yemek çıkar. İkinci olarak menülerin maliyeti ve size daha hesaplı gelebilmesi için alımları ve depoda stok kontrolünü çok iyi yapmak gerekir. Ki depodaki Malzemenin kalitesi ve saklanma koşulları da menüyü etkiler.

catering menüleri
Kurumsal Catering Menüleri

Menü Belirlerken

Catering menüleri oluştururken asıl önemli konu da bir uzman denetiminde olmasıdır. Menüleri bir gıda mühendisi ve gıda teknikeri ile hazırlamak, hatta diyetisyen kontrolünde hazırlamak gerekir. Bu sayede menülerin toplam kalorisini ve sağlık gibi tüm konuları da ortak bir dille çözmüş olurlar. Ayrıca bu sayede menülerin protein, karbonhidrat gibi tüm besin değerleri hesaplanıyor. Daha sonra bu hesaba göre menü çeşitleri belirleniyor. Ancak burada biraz da damak zevki devreye girer. Örneğin çok sevilen kuru fasulye, pilav, turşu ya da cacık gibi klasik bir menüye kim hayır diyebilir ki? Bunun içinde menü oluşturulurken müşteri portfoyunu tanımak gerekir. Örneğin ağır iş kollarında çalışan bir firma için kalorisi yüksek bir menü hazırlanır. Aynı şekilde plaza gibi bir iş yerinde masa başı çalışan bir kişi için ise daha az kalorili menülerin seçilmesi gerekebilir.

Catering Hizmeti İçin Bizimle İletişime Geçin

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir