Catering Hizmetleri
Catering hizmeti İstanbul için olduğu kadar tüm dünya için de önemlidir. Beslenme insanlığın başından beri ciddi bir mesele olagelmiştir. Bu sorunu her toplum her tarih diliminde zamanın şartlarına göre bir şekilde çözmeyi başardı. Ancak temel mantık halen değişmedi. Tarihin her döneminde büyük uygarlıklar tarafından bir çeşit catering sistemi kurulmuştur. Hatta sayı ya da yüz ölçümü küçük olsa dahi farklı seviyelerdeki topluluklarda farklı uygulamalarla catering sistemi gelişmeye büyük katkı sağlamıştır. Bunun ispatı için kısa bir tarih turu atmak yeterli olacaktır.
Antik Piramitlerden Modern Piramitlere
En basit haliyle antik Mısır uygarlığında piramit yapımında çalışan işçiler için bir çeşit catering sistemi vardı. Doğal olarak yemek olmadan çalışmak imkansız. Hatta Kapadokya bölgesini gezdiyseniz eğer eski ve ilk kiliselerin, manastırlarının da bir çeşit yemekhanesi olduğunu göreceksiniz. Elbette ordular, işçiler, tüccarlar ve daha birçokları için yemek ihtiyacı vardı. Üstelik bu ihtiyaç hiç bir zaman azalmadı hatta daha da arttı denilebilir. Öyle ki artık hemen her yerde catering hizmeti almak çok kolay. Örneğin diyet yapıyorsanız ya da çok büyük bir işletmede çalışıyorsanız rahatlıkla yemek sorununuzu çözebiliyorsunuz. 16 milyondan fazla nüfusa sahip İstanbul ise caterin sektörünün en yoğun çalıştığı yerlerden biridir. Catering hizmeti İstanbul için oldukça yoğun bir iş koludur.
Modern Zaman ve Catering Hizmeti İstanbul
Günümüzde sadece catering işi yapan firmalar var. Bu firmalar sayesinde sayısız insan ve iş yeri daha rahat çalışabiliyor. Üstelik catering başlı başına bir sektör ve bu sektörde çok ciddi bir istihdam oranından söz etmekteyiz. Elbette bu büyüklükte bir sektörün de beli başlı standartları olmak zorunda. Sonuçta sağlık, verimlilik gibi pek çok etken doğrudan ya da dolaylı olarak bu sektöre bağlı.
İstanbul Catering Firmaları
Catering hizmeti İstanbul gibi bir mega şehirde oldukça yoğun çalışıyor. Halihazırda İstanbul bir çok ülkeden daha fazla nüfusu barındırıyor. Üstelik ihracat, ithalat ve turizm gibi pek çok sektörde oldukça yoğun bir iş gücü de çalışıyor. Haliyle tüm bu çalışanların yemek ihtiyacı da ona göre oldukça büyük olması gerekiyor. Tüm bu çalışmaları lezzet, kalite ve sağlık faktörlerini de göz önünde bulundurulması gerekiyor. Bunun yanında tüm bunların tam ve eksiksiz yapılması da yetmiyor. Özellikle taşıma yemek sisteminde yemeğin zamanında yerine ulaştırılması da gerekiyor.