CateringToplu Yemek

Taşıma Yemek Hizmeti Nedir?

Taşıma Yemek

Taşıma yemek hizmeti, bir yerde üretilen yemeğin farklı yerlere taşınması esasına dayanır. Bu yöntemi hemen hemen tüm catering firmaları uygular. Ayrıca bazı küçük askeri birlikler, şantiye sahaları, saha görevine çıkan mühendisler gibi çok farklı alanlarda taşıma yemek hizmeti kullanılır. Hatta dizi, film ve reklam gibi sanat alanlarında da taşıma yemek vazgeçilmezdir. Bu sistemin birçok avantajı olduğu kadar dikkat edilmesi gereken önemli özellikleri de vardır.

Taşıma Yemek Firmaları
Taşıma Yemek Firmaları

Taşıma Yemek Sisteminin Faydaları Neler?

Öncelikle taşıma yemek hizmeti mekandan tasarruf sağlar. Ayrıca size ya da firmanıza birçok kalemde tasarruf imkanı sağlar. Eğer kısa süreli bir iş için sahada çalışacaksanız zaten en doğru tercih taşıma yemek olacaktır. Diğer avantajlarına gelince;

  • En basitinden yemeğin pişeceği, hazırlanacağı, dinlendirileceği alandan tasarruf edersiniz.
  • Hatta bir de bulaşık yıkamak için, özellikle büyük kazan ve diğer mutfak araçları için yere ihtiyacınız olacak.
  • Üstelik büyük ocak, ekstra güvenlik önlemleri gibi ek maliyetlerden de kurtulursunuz. 
  • Yemeğin kontrolü, maliyetlerin kontrol edilmesi ve kalitenin standart hale gelmesi için en doğru seçenek taşıma yemek sistemidir.

Taşımalı Yemek Firması Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Taşıma Yemek Hizmeti
Taşıma Yemek Hizmeti

Taşımalı yemek işi yapan catering firmaları özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde çok önemli bir yere sahiptir. Yukarıda bahsettiğimiz mekandan ve zamandan tasarruf gibi konularda büyük bir avantaj sunuyor. Üstelik KOBİ lerin yoğun olduğu iş merkezleri ya da Organize Sanayi Bölgelerinde bu rahatlığı daha da çok hissedeceksiniz. Ancak doğru firmayla çalışmanız halinde bu rahatlık sağlanabilir. Peki doğru firmayı nasıl seçeceksiniz?

  • Öncelikle size olan konumuna dikkat edebilirsiniz.
  • Ayrıca mutfak kurulumu ve temel malzemeleri temin edip etmediğine bakabilirsiniz.
  • Yemekhane için gerekli olan demirbaşları temin edip etmediğine bakabilirsiniz.
  • sunulacak yemeğin lezzeti ve kalitesi elbette önemli, ancak firmada gıda mühendisi, gıda teknikeri gibi kalifiye eleman çalışıp çalışmadığına bakabilirsiniz. 
  • Kullanılan malzemelerin kalitesi yemekte kendisini belli eder. 

Tüm bunları ve firmanızın ihtiyaçlarını belirleyip firmalarla görüşebilirsiniz. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir