CateringToplu Yemek

Taşıma Yemek Hizmeti Nedir?

Taşıma Yemek

Taşıma yemek hizmeti, bir yerde üretilen yemeğin farklı yerlere taşınması esasına dayanır. Bu yöntemi hemen hemen tüm catering firmaları uygular. Ayrıca bazı küçük askeri birlikler, şantiye sahaları, saha görevine çıkan mühendisler gibi çok farklı alanlarda taşıma yemek hizmeti kullanılır. Hatta dizi, film ve reklam gibi sanat alanlarında da taşıma yemek vazgeçilmezdir. Bu sistemin birçok avantajı olduğu kadar dikkat edilmesi gereken önemli özellikleri de vardır.

Taşıma Yemek Firmaları
Taşıma Yemek Firmaları

Taşıma Yemek Sisteminin Faydaları Neler?

Öncelikle bu tür yemek hizmeti mekandan tasarruf sağlar. Yani size pişirme, depolama, hazırlık ve diğer alanlara ihtiyaç duymazsınız. Ayrıca size ya da firmanıza birçok kalemde tasarruf imkanı sağlar. Eğer kısa süreli bir iş için sahada çalışacaksanız zaten en doğru tercih taşıma yemek olacaktır. Diğer avantajlarına gelince;

  • En basitinden yemeğin pişeceği, hazırlanacağı, dinlendirileceği alandan tasarruf edersiniz.
  • Hatta bir de bulaşık yıkamak için, özellikle büyük kazan ve diğer mutfak araçları için yere ihtiyacınız olacak.
  • Üstelik büyük ocak, ekstra güvenlik önlemleri gibi ek maliyetlerden de kurtulursunuz. 
  • Yemeğin kontrolü, maliyetlerin kontrol edilmesi ve kalitenin standart hale gelmesi için en doğru seçenek taşıma yemek sistemidir.

Taşımalı Yemek Firması Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Taşıma Yemek
Catering Hizmeti

İstanbul gibi büyük şehirlerde taşıma yemek işi yapan birçok firma bulabilirsiniz. İstanbul gibi büyük şehirlerde bu hizmet çok önemli bir yere sahiptir. Yukarıda bahsettiğimiz mekandan ve zamandan tasarruf gibi konularda büyük bir avantaj sunuyor. En çok da KOBİ’lerin yoğun olduğu iş merkezleri veya Organize Sanayi Bölgeleri bu rahatlığı daha da çok tercih ediyorlar. Ancak doğru firmayla çalışmanız halinde bu rahatlık sağlanabilir. Peki doğru firmayı nasıl seçeceksiniz?

  • Öncelikle size olan konumuna dikkat edebilirsiniz.
  • Ayrıca mutfak kurulumu ve temel malzemeleri ( yemek ısıtmak için gerekli düzenekler vb.) temin edip etmediğine bakabilirsiniz.
  • Yemekhane için gerekli olan demirbaşları (masa, sandalye, çatal, kaşık, bıçak…) temin edip etmediğine bakabilirsiniz.
  • Sunulacak yemeğin lezzetini ve kalitesini elbette önemsiyorsunuz. Ancak çalıştığınız firmada gıda mühendisi, gıda teknikeri gibi kalifiye eleman çalışıp çalışmadığına bakabilirsiniz. 
  • Kullanılan malzemelerin (yağ, baharat, sebze…) kalitesi yemekte kendisini belli eder. 

Tüm bunları ve firmanızın ihtiyaçlarını belirleyip firmalarla görüşebilirsiniz. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir